Objavljeno: 13.9.2008

Microsoftova miška z modrim žarkom

Pri Microsoftu se zadnje mesece precej ubadajo z računalniškimi miškami. Že julija smo poročali o prototipu miške, ukrivljene v obliki loka, avgusta so predstavili novo igričarsko miško X5, septembra pa je z nami nov digitalni glodalec. Nova miška nosi ime Explorer in bo po mnenju Microsoftovih inženirjev pomenila novo prelomnico med računalniško periferijo.

Miške so za svoje delovanje dolgo časa uporabljale kolešček, ki ga je v zadnjih letih nadomestil rdeči laserski žarek, sedaj pa je očitno čas za nov korak. Microsoftov Explorer namreč sveti modro, kar je zasluga nove optične arhitekture, ki je po besedah snovalcev bistveno bolj natančna od obstoječih rešitev. PR-oddelek v Redmondu je šel celo tako daleč, da je na spletno stran, ki je vabila zvedave poglede k predstavitvi novosti, zapisal »Poslovite se od laserskih mišk«.

Žal pri Microsoftu niso razkrili nobenih tehničnih podatkov o t. i. ločljivosti miškinega senzorja, vemo le, da za pozicioniranje uporablja žarek modre svetlobe in da bo na voljo novembra. Poleg velikega drsnika na miški, ki deluje na frekvenci 2.4 GHz najdemo še tri programabilne gumbe. Pripravili so dve različici, in sicer eno za osebne in drugo za prenosne računalnike, slišali pa bosta na ime Microsoft Explorer Mouse in Microsoft Explorer Mini Mouse. Manjša miška lahko z eno samo AA-baterijo deluje kar pol leta. Znani sta tudi že priporočeni prodajni ceni, ki znašata 99 oziroma 79 ameriških zelencev, vanji pa je všteta tudi 3-letna garancija.

www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji