Objavljeno: 6.5.2003

Microsoftova NT konferenca 2003

Tokrat je NT konferenco 2003 zaznamoval začetek prodaje strežnika Windows Server 2003 in razvojnega okolja Microsoft Visual Studio .NET 2003, ki so ju strokovnjaki predstavili že dopoldan, torej pred uradno otvoritvijo konference, ter najava programske zbirke Microsoft Office 2003, ki naj bi bila naprodaj do konca leta.

Med uvodnimi govori sta nove programske rešitve in kratkoročno prihodnost v hiši Microsoft predstavila Jaka Stele, generalni direktor podružnice družbe Microsoft v Sloveniji in nekaterim obiskovalcem že dobro znani predavatelj Rafal Lukawiecki, e-vizionar podjetja Project Boticelli.

Seveda so bile v ospredju novosti in izboljšave strežnika Windows Server 2003, o katerih smo v Monitorju že piasali. Seveda je bil Windows Server 2003 veliko pozornosti deležen že pred samo predstavitvijo, saj so se številna podjetja odločila za prehod že pred uradno predstavitvijo izdelka. Med njimi sta tudi RTV Slovenija in Pošta Slovenije. V RTV Slovenija načrtujejo migracijo domenskih strežnikov na platformo Windows Server 2003 in uvedbo aktivnega imenika, v Pošti Slovenije pa bodo uporabili terminalske storitev, ki jih ponuja novi Microsoft Windows Server 2003, s katerimi bodo nadomestili obstoječo rešitev. Rezultati zgodnje rabe strežnika Windows Server 2003 naj bi kazali, da lahko v primerjavi z Windows NT 4.0 stranke z uporabo novega operacijskega sistema za 30 odstotkov povečajo učinkovitost delovanja svoje strežniške infrastrukture.

Predstavljene so bile tudi novosti v razvojnem okolju MS Visual Studiu .NET 2003 - podjetje naj bi vse od predstavitve razvojnega okolja Visual Studio .NET februarja lani prejelo veliko pohval, še posebej pa kritik, na katerih so temeljile spremembe v novi različici.

Vzporedno z otvoritvenimi predavanji je potekala tudi uvodna delavnica o tehnologiji MS SharePoint 2003. V štirih sklopih si lahko obiskovalci ogledajo upravljanje z vsebino spletnega portala in navigacijo, vidijo, kako poteka ustvarjanje uporabnikov in personalizacija vsebine, spoznajo storitve Windows SharePoint Services in kako jih integrirati z Microsoft Office 2003, kjer poteka tudi upravljanje dokumentov v sistemu SharePoint. V zadnjem sklopu je bilo govora o programu Microsoft Office FrontPage 2003, ki je namenjen ustvarjanju in spreminjanju spletnih gradnikov (Web Part). Na koncu si bomo še ogledali integracijo s tehnologijo Microsoft Office InfoPath 2003.

Organizator je za letošnjo konferenco pripravil več kot 100 predavanj in laboratorijskih vaj, preko katerih naj bi udeleženci spoznali celovito paleto celovito paleto Microsoftovih izdelkov in tehnologij, ki je na konferenci predstavljena s stališča reševanja problemov in izpolnjevanja zahtev uporabnikov. Sicer pa so predavanja razdeljena v naslednje vsebinske sklope: upravljanje in nadzor infrastrukture, varnost v informacijskih sistemih, povezovanje poslovnih rešitev, orodja in tehnologije za razvijalce, arhitektura poslovnih rešitev; predstavitve uspešnih uvedb tehnologij in rešitev, elektronsko poslovanje in upravljanje s podatkovnimi skladišči.

Seveda je slovenski Microsoft -- kot vsako leto -- zagotovil tudi obsežen družabni program, Microsoftovi partnerji in sponzorji NT konference pa so udeležencem pripravili posebno ugodne ponudbe, denimo: cenejše knjige, cenejše mobilne telefone, računalniško opremo in brezplačen najem brezžičnih vmesnikov za dlančnike in prenosne računalnike.

www.microsoft.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji