Objavljeno: 12.4.2004

Microsoftove novosti pri pomnilniških sistemih

Microsoft je napovedal skupino novosti, s katerimi želijo pritegniti kupce k uporabi strežniških in pomnilniških sistemov na osnovi okolja Windows. Prva novost je podpora za hrambo podatkov in elektronske pošte strežnikov Exchange Server 2003 na pomnilniških sistemih NAS z okoljem Windows Storage Server 2003. Dodatek, ki bo na voljo prek proizvajalcev izdelkov NAS bo omogočal pravilno in zanesljivo hrambo podatkov na zunanjem pomnilniškem sistemu, kar doslej ni bilo uradno podprto.

Novosti so tudi na področju podpore za omrežja SAN. Že maja bo na voljo brezplačno orodje Fibre Channel Information Tool za strežnike Windows Server 2003, s katerim bodo lahko upravitelji nadzorovali in pregledovali opremo v okolju SAN. Microsoft se je povezal s številnimi proizvajalci opreme SAN, da bi orodje delovalo pravilno tudi v heterogenih okoljih različnih proizvajalcev. Orodje bo omogočalo diagnostiko in lažje odpravljanje napak. V ta namen pripravljajo tudi zmožnost beleženja in spremljanja delovanja SAN naprav (storage tracing), kar bo del prvega kompleta popravkov za strežnike Windows Server 2003.

Microsoft je tudi eden glavnih pobudnikov tehnologije iSCSI za povezavo pomnilniških sistemov in strežnikov prek omrežij TCP/IP. Od nedavnega je tehnologija na voljo tudi za najzmogljivejši strežniški sistem Windows Server 2003 Datacenter Edition, povsem na novo pa so podprli iSCSI tudi pri tehnologiji povezave sistemov prek več poti sočasno (multipath I/O). Na ta način lahko zdaj pri povezavah iSCSI dosegajo večjo prepustnost, porazdelitev bremena, pa tudi odpornost na napake.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji