Objavljeno: 13.5.2004

Microsoftovi načrti za strežnike

Microsoft je predstavil načrte za nove strežnike, vključno s strežnikom Longhorn Server, ki naj bi bil na voljo leta 2007.

Longhorn Server bo podpiral novo Microsoftovo spletno storitveno arhitekturo Indigo, imel bo izboljšane možnosti upravljanja in podporo dinamičnih razdelkov.

Šele pozno lani so pri Microsoftu sklenili Longhorn ponuditi tudi za strežnike, vse doslej pa ni bilo nobenih namigov, kaj bi taki strežniki utegnili omogočati. Prve razvojne različice bodo na voljo v prvem polletju 2005, druga pa leta 2006. Posodobitev načrtujejo že za leto 2009, leta 2008 naj bi izdali paket popravkov. Nove različice strežnikov pri Microsoftu načrtujejo štiriletno, posodobitve pa dveletno. Tako bo letos na voljo prvi paket popravkov za Windows Server 2003 - poleg zanesljivosti in varnosti bo omogočil tudi podporo za 64-bitne programe. Drugo leto pa bodo s posodobitvijo strežnika Windows Server omogočili tudi nove varnostne prijeme, kot je karantena za nove strežnike, upravljanje identitet v velikih podjetjih z imenom Trustbridge ter sistem za upravljanje pravic Windows Rights Management Services, s katerim bodo omogočili zaščito elektronske pošte in dokumentov.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji