Objavljeno: 28.8.2003

Microsoftovi telefoni na pohodu

Po tem, ko je Orange predstavil mobilni telefon SPV z Microsoftovim operacijskim sistemom Windows Powered Smartphone 2002, je na tem trgu, vsaj v Evropi dalj časa vladalo zatišje, saj se drugi operaterji niso odločili za isto potezo. So pa Microsoftov operacijski sistem za telefone, predvsem pa njihov referenčni model pograbili tajvanski proizvajalci in prvi tovrstni izdelki sedaj prihajajo k nam.

V Sloveniji je že nekaj tednov na voljo telefon proizvajalca Qtek, model 7070, septembra pa naj bi v Evropi pričeli prodajati še Mitacov Mio 8030. Mio bo školjkaste oblike z dvema zaslonoma LCD, notranjim barvnim z 2,2-palčno diagonalo in 16-bitnimi barvami ter manjši črnobeli na zunanji strani, ki bo služil za prikazovanje osnovnih podatkov. Sicer bo telefon poganjal Intelov procesor PXA255 s taktom 200 MHz, osnovnega pomnilnika bo 16 MB, vendar bo imel režo za pomnilniške kartice SecureDigital kot vsi ostali telefoni na platformi Smartphone 2002. Vgrajen bo tudi digitalni fotoaparat, kar se tiče telefonskih funkcij, pa podpira GPRS in deluje v vseh treh frekvenčnih območjih GSM.

Redna prodajna cena za evropski trg še ni znana, prav tako tudi ne morebitne akcijske cene pri operaterjih, kjer se proda 90 odstotkov mobilnih telefonov. Sicer pa pri Mitacu napovedujejo še več novih modelov zmogljivih mobilnih telefonov, vendar so tudi poudarili, da nimajo namena podpirati zgolj Microsoftovega sistema.

http://www.mitac.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji