Objavljeno: 24.2.2003

Mikropis prejel prestižno nagrado družbe IBM

Na svetovni konferenci multinacionalke IBM je podjetje Mikropis Holding iz Žalca prejelo visoko nagrado za svoje dosežke na področju distribucije IBMove računalniške opreme za prodajna mesta (POS). Gre za zelo veliko priznanje, saj sta bili za območje EMEA (Evropa, Bližnji Vzhod in Afrika) podeljeni le dve takšni nagradi - ena za Evropo in ena za Bližnji Vzhod.

Nagrada temelji na dolgoletnih izkušnjah in znanju o sistemih za prodajo na drobno (blagajne, samopostrežni kioski in pripadajoča programska oprema), ki jih uporabljajo v številnih dejavnostih, od maloprodaje, gostinstva, turizma, bančništva, zavarovalništva, do zabavne industrije, prometa ipd. Mikropis je v letu 2002 namreč povečal prodajo na območju celotne Slovenije za več kot 20 odstotkov, prek svojih največjih strank pa so uspešno vstopili tudi na trge nekdanje Jugoslavije - predvsem v Hrvaško, Bosno in Srbijo.

Lani so med drugim opremili z blagajnami ter z drugo računalniško in programsko opremo 70 Mercatorjevih trgovin na Hrvaškem in Mercatorjev prodajni center v Beogradu. 40 zaposlenih v Mikropis Holdingu je lani ustvarilo več kot 2 MRD SIT prihodka, od tega 15 odstotkov na tujih tržiščih.

http://www.mikropis.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji