Objavljeno: 27.10.2003

Milka in Segmentna napaka gresta v Prago

Tudi letos so na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani priredili Odprto ekipno prvenstvo v programiranju, ki se ga je udeležilo 66 tekmovalcev v 24 ekipah - nekaj izmed teh so bili dijaki, sicer pa v glavnem študentje. Organizator je k tekmovanju povabil tudi ekipe priznanih slovenskih podjetij, a se zaradi morebitnega >>poraza<< le-tega ni udeležilo nobeno znano slovensko podjetje. Najboljši dve, morda pa celo tri ekipe, se bodo udeležile prvenstva v Pragi, kjer se bodo pomerili v konkurenci z Avstrijci, Čehi, Poljaki in drugimi.

Za kaj pravzaprav gre? V petih kolih so programerske ekipe z enim računalnikom reševale programerske naloge, za katerih pravilno rešitev so dobile točke, za napačne rešitve pa so si prislužili pribitek v minutah. Reševanje nalog ocenjujejo računalniki, ki rešitve preverijo z programerjem neznanimi podatki in tako ugotovijo, ali so zadane naloge rešili pravilno, ali ne. Zmaga pa tista ekipa, ki reši vse naloge v najkrajšem času, ali tista, ki reši največ nalog.

Med glavnimi sponzorji se je na najbolj zanimiv način izkazalo podjetje KCi, ki je sponzoriralo posebno nalogo - kdor jo je rešil najhitreje, si je prislužil kolesa. Tokrat je to bila ekipa zi menom Segmentna napaka, ki se je sicer v skupnem seštevku uvrstila na drugo mesto, zmagala pa je ekipa z imenom Milka.

http://www.educa.fmf.uni-lj.si/acm/prvenstvo2003/prv2003.htm

http://icpc.baylor.edu/icpc/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji