Objavljeno: 7.10.2012

Mini kino na velikem platnu

Podjetje 3M in v ZDA priljubljeni proizvajalec večpredstavnih predvajalnikov Roku sta združila moči in predstavila skupni komplet, ki mu pravijo kar Pretočni Projektor (Streaming Projector). Osnovo za prikaz slike je prispeval 3M, ki ponuja miniaturni projektor z dimenzijami 10,9 x 10,6 x 5 cm, vendar malček ni od muh, saj zmore prikazati sliko na platnu z diagonalo kar 3 metre.

Pri tem nudi ločljivost WVGA (800 x 480 pik), le svetilnost je nekoliko majhna - le 60 lumnov. Zato pa lahko deluje na akumulator, z enim polnjenjem lahko računamo na tja do tri ure uživanja v veliki sliki. Kljub skromnim dimenzijam premore vgrajen zvočnik in izhod za priključitev na ojačevalnik oziroma zvočnike.

Za drugi del zgodbe je poskrbel Roku, ki je v komplete prispeval svoj še zelo svež predvajalnik Roku Streaming Stick s katerim lahko na projektorju neposredno spremljamo internetne pretočne vsebine in internetno televizijo. Celoto so uspeli tako pomanjšati, da je vse skupaj videti kot malo večji USB ključek. Ta v sebi združuje tako vmesnik Wi-Fi, kot večpredstavni predvajalnik. Celota niti ni tako draga, saj bo komplet možno od novembra kupiti na Amazonu za 300 dolarjev (brez DDV in drugih dajatev).

http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_US/ConsumerProjectors/Home/Product/StreamingProjector/

http://blog.roku.com/blog/2012/10/05/introducing-the-3m-streaming-projector-powered-by-the-roku-streaming-stick/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji