Objavljeno: 26.10.2003

Minuli teden v znamenju Infosa

Na Infosu, ki ga večina poznavalcev opredeljuje kot neodvisni pregled stanja na področju informatike, je 100 razstavljavcev v okviru samostojnih razstavnih prostorov in razstavnih parkov predstavilo najnovejše storitve, rešitve in tehnologije za uspešnejše gospodarjenje, učinkovitejše delovanje in bolj kakovostno življenje.

Letos so bili obiskovalcem vsi izobraževalni dogodki dostopni brez plačila kotizacije, kot je bila sicer praksa v minulih letih. Vsa vrata na Infosu je torej odpirala le vstopnica s črtno kodo, ki je stala 1500 tolarjev.

Bogat program je obsegal 153 zanimivih predavanj, 33 delavnic in 39 promocijskih predstavitev blagovnih znamk. Sodelovalo je 30 moderatorjev, predvsem strokovnjakov z različnih področij in 255 predavateljev znotraj seminarjev, delavnic in promocijskih predstavitev.

Organizatorji prireditve so letos preko interneta uvedli nov sistem prijavljanja in prejeli 2321 predhodnih prijav na seminarje. Na prireditvi pa je bilo na novo registriranih še 3857 obiskovalcev.

INFOS je bil tudi letos idealna priložnost, da vsi zaposleni v šolstvu ter študentje, dijaki in učenci spoznajo novosti na področju informatizacije šolstva. Tako je bilo na prireditvi 2168 obiskovalcev v organiziranih skupinah dijakov. Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport je vsem študentom, dijakom in učiteljem omogočilo prost vstop.

Prireditev je bila še dodatno obogatena z osrednjim dogodkom, enodnevno poslovno konferenco INFOS z naslovom Strategija sodelovanja v IKT ob vstopu v Evropsko unijo, kjer so ugledni strokovnjaki poskušali jasno in prepričljivo odgovoriti na številna vprašanja s področja uporabne informatike, celovito prikazati njeno vlogo v gospodarskem razvoju Slovenije ter pojasniti, zakaj so nekatera podjetja pri nas tako uspešna, druga pa ne.

V uvodnem delu je sodeloval minister za informacijsko družbo, dr. Pavel Gantar. V okviru konference je bilo predstavljenih 9 izvozno naravnanih slovenskih rešitev, svoj pogled pa je podalo še 7 velikih uporabnikov. Poslovne konference, ki se je zaključila z odprtim forumom, se je udeležilo 145 vabljenih poznavalcev tovrstne problematike.

Infos so tudi letos organizirali Zveza za tehnično kulturo Slovenije, podjetje Infos d.o.o, kulturni in kongresni center Cankarjev dom ter mnogi soorganizatorji, kot so denimo Center Vlade RS za informatiko, Gospodarska zbornica Slovenije - Združenje za informatiko in telekomunikacije, Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za informacijsko družbo, MNZ in komercialni sponzorji.

http://www.infos.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji