Objavljeno: 23.8.2012

Miška in tipkovnica za tablične čase

Čeprav v zadnjem času stremimo predvsem proti rabi računalniških naprav z zasloni na doti, razvoj tradicionalnih tipkovnic, mišk in sledilnih ploščic ne miruje. Podjetje Synaptics morda širši javnosti ni preveč znano, a gre za proizvajalca, ki ima praktično monopol na področju sledilnih ploščic za prenosne računalnike. Nedavno so predstavili povsem novo tehnologijo ForcePad za prihodnje prenosne računalnike, svojo prihodnost pa v bodoče vidijo tudi na področju tipkovnic.

ForcePad je nov tip sledilnih ploščic, ki ima površino občutljivo ne le na dotik, temveč tudi pritisk. Poleg tega, da lahko uporabimo večkratni dotik (za kretnje), lahko pri ForcePadu odmislimo nadležne namenske tipke. Namesto tega na izbranem območju samo nekoliko močneje pritisnemo in s tem simuliramo miškin klik. Še več, površina ForcePada zna uporabniku vrniti pulz, s čimer dobimo tudi fizično potrditev klika, česar smo vajeni pri klasičnih tipkah.

Druga novost iz Synapticsa pa je ultra tanka tipkovnica ThinTouch, s katero ciljajo na naslednjo generacijo ultrabookov in, zakaj ne, tudi v dodatkih za tablične računalnike in hibridne naprave. ThinTouch je menda kar 50% tanjša tipkovnica od doslej najtanjše za ultra tank prenosnike. Kljub temu so zadržali klasični hod tip in menda zelo dober občutek pri tipkanju.

Tako ForcePad kot ThinTouch lahko pričakujemo šele v modelih za naslednjo leto.

http://www.synaptics.com

ForcePad Animation from Synaptics, Inc. on Vimeo.

ThinTouch Animation from Synaptics, Inc. on Vimeo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji