Objavljeno: 7.9.2010

Množični prihod 3D televizorjev

Kot je bilo za pričakovati, je večina večjih proizvajalcev televizijskih aparatov na sejmu IFA v Berlinu predstavila nove modele, ki znajo prikazovati sliko v treh dimenzijah. Nekateri, kot je japonski Pansonic, so na sejmu prikazali že naslednjo generacijo modelov, kjer so na voljo tudi modeli z manjšimi diagonalami. Nova plazemska modela Viera 42VT20 in 46VT20 obljubljata nižjo vstopno ceno, obenem pa najsodobnejšo tehnologijo, ki omogoča kontrastno razmerje 5 milijonov proti ena in tehnologijo 600 Hz. Cene se pričnejo pri 1900 evri. Še cenejši pa je model TX-P42GT20, za katerega je potrebno odšteti manj kot 1.600 evrov.

Pri Toshibi v 3D svet vstopajo z modeli Regza WL768, ki so na voljo z diagonalami 40, 46 in 55 palcev. Za prijeten videz so pomagali oblikovalci studia Jakob Jensen Design, skupaj s tehnologijo LED pa so zato sestavili dokaj tanko ohišje (manj kot 2,9 cm). Ob tehnologijo osveževanja slike 200 Hz so še algoritem Resolution+, ki izboljšuje ločljivost na robovih in podrobnosti kot so teksture. Povrh vsega lahko televizor priključimo na domače omrežje in od tam predvajamo večpredstavne vsebine. Cene bodo med 2.000 in 3.300 evri.

Pri Philipsu so s 3D tehnologijo opremili svoj paradni modeli, ki zmore prikazati video posnetke v razmerju 21:9. Novi model Cinema 21:9 Platinum 3D s 58-palčno diagonalo in zelo kakovostnim zaslonom zopet prestavlja mejnike, tokrat tudi na 3D področju. Pri Sharpu pa so nadgradili svojo tehnologijo Quatron prikazal s štirimi barvami na piko, ki tokrat večji barvni spekter nudi tudi v kombinaciji s 3D posnetki.

http://www.panasonic.com

http://www.toshiba-europe.com

http://www.philips.com

http://www.sharp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji