Objavljeno: 2.4.2012

Množični vdor kartični sistem družb Visa in MasterCard

Zadnje dni marca je procesni center Global Payments za kreditne kartice družb Visa in MasterCard doživel varnostni vdor, v katerem so neznanci prišli do podatkov menda kar okoli 10 milijonov uporabnikov kartic. Za zdaj je znano, da so prizadeti le lastniki kartic v ZDA. Vpletene družbe so o dogodku že obvestili pristojne organe in predvsem banke, ki izdajajo kartice svojim komitentom.

Za zdaj ni nobenih podatkov, da bi tatovi ob tem opravili kakšno krajo sredstev iz računov uporabnikov, procesni center, ki je doživel napad, pa je že izvedel vse potrebne ukrepe za preprečitev nadaljnje škode. Po nekaterih podatkih naj bi napad potekal iz Dominikanske Republike, o njemu pa so se zavedli po tem, ko so pri večjem številu transakcij zabeležili nenavadno veliko število pravilnih odgovorov na zahtevo po skrivni ključni besedi, zahtevki pa so prihajali iz neobičajnih lokacij.

Strokovnjaki opozarjajo, da je tovrstni vdor tveganje predvsem zaradi kraje identitet in osebnih podatkov uporabnikov, ki utegnejo imeti nevšečnosti še dosti po tem, ko jim bodo banke zamenjale kartice.

http://www.visa.com

http://www.mastercard.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji