Objavljeno: 28.7.2007

Mobilna gostovanja se cenijo

Mobitel in Simobil sta objavila cenike nove evrotarife, ki jo je konec maja odredil Evropski parlament in s tem podprl uredbo Evropske unije, ki bo znižala cene pogovorov z mobilnimi telefoni v državah EU.

Cena odhodnih klicev med gostovanjem v državah EU-ja bo znašala 58,8 centov na minuto, kar je ravno zgornja dovoljena meja (49 centov brez DDV), za dohodne pa bo potrebno odšteti 28,8 centov (24 centov brez DDV).

Na novo evrotarifo se je potrebno predhodno naročiti v skladu z navodili operaterja. Simobil jo bo uporabnikom omogočil že v nedeljo, Mobitel pa jo bo vsem, ki se bodo zanjo odločili do konca julija, vključil 1. avgusta.

Uredba EU bo veljala v naslednjih treh letih. Cene odhodnih klicev lahko v prvem letu znašajo vajceč 49 centov brez DDV na minuto, v drugem 46 in v tretjem 43, pri dohodnih klicih pa 24, 22 in 19 centov na minuto.

Operaterja pričakujeta, da bo del izpada dohodka zaradi nižjih cen pokrila večja količina prometa. Cene so povprečno 20 do 30 odstotkov nižje od sedanjih.

www.simobil.net

www.mobitel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji