Objavljeno: 14.10.2002

Mobilnost in konsolidacija

Največji evropski proizvajalec računalnikov in opreme, Fujitsu Siemens Computers, je na vsakoletnem dogodku v Augsburgu predstavil dokaj uspešne poslovne rezultate in nove usmeritve. Kljub precejšnjem upadu prodaje računalnikov v prvem polletju po vsem svetu, so pri Fujitsu Siemens zabeležili le minimalen, 0,9 odstoten upad, pri čemer se je v zadnjem četrtletju že pokazala rast. Skupno so tako zabeležili za 2,45 milijarde eurov prometa in dva milijona dobička, vendar je podjetje v tem obdobju imelo tudi 23 milijonov eurov stroškov zaradi prestrukturiranja, kar pomeni, da so polletje zaključili z 21 milijoni izgube.

V prihodnje se namerava Fujitsu Siemens Computers še bolj usmeriti v področji mobilnosti in zanesljivih sistemov, kar odraža tudi njihova paleta novih izdelkov. Veliko stavijo na ročni računalnik Pocket Loox, za katerega je sedaj na voljo že več dodatkov, med drugim tudi modul Shell Co-Driver, ki omogoča priklop Looxa v avtomobil in lahko tako funkcionira tudi kot GPS sistem. Na sejmu so predstavili tudi prve tablične računalnike Stylistic ST, ki bodo prišli v prodajo po 7. novembru, ko bo Microsoft tudi uradno predstavil operacijski sistem Windows XP Tablet PC Edition.

Novosti so bile predstavljene tudi na področju osebnih računalnikov, saj so se pri Fujitsu Siemens odločili poenotiti linijo izdelkov s >>starševskim<< japonskim podjetjem Fujitsu Computers, ki deluje pod lastno blagovno znamko na japonskem in ameriškem tržišču. Bistvo spremembe je uporaba enakih sestavnih delov v vseh računalnikih Fujitsu in Fujitsu Siemens, kar bo zmanjšalo stroške in poveča prepoznavnost. S tem korakom je poenotena celotna paleta izdelkov, z izjemo velikih računalnikov mainframe, kjer še naprej ostajajo tri linije izdelkov za vsako izmed treh tržišč.

Na področju strežnikov podjetje ni predstavilo večjih novosti, usmeritev na tem področju pa se nagiba predvsem h konsolidaciji sistemov. V nižjem zmogljivostnem razredu so predstavili strežniške rezine, sicer pa so predstavili nekaj izboljšav na področju Intel strežnikov Primergy in Solaris Unix strežnikov Primepower. Novosti so tudi novi pomnilniški sistemi, ki temeljijo na tehnologiji FibreCAT in napoved programa za implementacijo in programsko opremo Primetime, ki jo bodo predstavili na prihodnjem CeBIT-u.

http://www.fujitsu-siemens.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji