Objavljeno: 15.7.2013

Mobitel in SiMobil na Hrvaškem z neomejenim mobilnim internetom  

Z vstopom Hrvaške v EU so se bistveno znižale cene mobilnih storitev, tako telefonije kot prenosa podatkov. Mobitel je tako začel z akcijsko ponudbo, namenjeno obstoječim naročnikom, kjer za deset evrov na mesec ponujajo neomejeni prenos podatkov. Danes pa so praktično enako akcijo začeli še pri SiMobilu, tam je celih deset centov cenejša.

Paket pri Mobitelu velja v omrežju operaterja Hrvatski Telekom, pri SiMobilu pa v VIPNet. Kljub imen obeh akcij (torej o neomejenem prenosu) vseeno velja omejitev 20 GB na mesec. Ko  to količino presežemo, bo prenos še vedno deloval, a bo pri Mobitelu omejen na 384 kb/s v smeri proti uporabniku in 64 kb/s v smeri proti spletu, pri SiMobilu pa na 64 kb/s v obe smeri.

Cene mobilnih storitev so se že s prvim sedmim znižale pri vseh operaterjih, v ozadju pa se že pripravlja evropska zakonodaja, ki naj bi v naslednjih dveh letih povsem odpravila dodatne stroške, ki jih plačujemo za gostovanje v tujini.

Novica je bila dopolnjena z podatki o SiMobilovi akciji, ki je bila objavljena 15.7.2013.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Kamac | 22.7.2013 | 10:25

Bodimo pošteni in povejmo, da so pogoji pri Simobilu dejansko (lahko) precej boljši, saj za enkratno plačilo €9.9 dobimo 30 dni uporabe od dneva vklopa. Pri Mobitelu velja cena €10 za posamezen mesec. Velika razlika, če ste na dopustu ob prehodu mescev ;)

Matjaž Klančar | 22.7.2013 | 11:00

Sliši se bolje, res. Po drugi strani se uporabniki razburjajo, da pri Simobilu ponudba ne velja za SIM kartice na USB podatkovnih ključkih, pri Mobitelu pa ja.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji