Objavljeno: 26.2.2010

Mobitel prvi s storitvijo Nokia Messaging

Mobitel bo svojim uporabnikom v začetku marca omogočil novo storitev potisne e-pošte Nokia Messaging. S tem uporabnikom omogoča še več različnih možnosti dostopa do mobilne e-pošte in boljšo uporabniško izkušnjo z mobiteli na platformi Nokia S60. Mobitel omenjeno rešitev uvaja kot prvi mobilni operater v Sloveniji in v jugovzhodni Evropi.

Nokia Messaging omogoča preprosto mobilno uporabo e-pošte na številnih napravah v povezavi z običajnimi strežniki POP3 in/ali IMAP, pri čemer se sporočila posredujejo na telefon brez čakanja ali ročnega preverjanja. Storitev deluje na podlagi protokola IMAP IDLE, podprti pa so tudi številne poštne storitve, kot so Yahoo! Mail, Google Mail, Windows Live Hotmail, Ovi Mail in POP/IMAP strežniki. Na posameznem telefonu lahko na ta način spremljamo do 10 poštnih računov, podprt pa je tudi prenos sporočil v podmapah. Sistem se lahko pohvali z zelo preprostim naročanjem na storitev oziroma nastavitvijo zgolj na podlagi uporabniškega imena in gesla.

Storitev Nokia Messaging je pri Mobitelu na voljo naročnikom, fizičnim in pravnim osebam, mesečna naročnina v višini 2,99 EUR pa že vključuje 5 MB prenosa podatkov za uporabo storitve v domačem omrežju. Če uporabnik z uporabo storitve preseže omenjenih 5 MB, se v primeru, da njegovo naročniško razmerje že vključuje določeno količino prenosa podatkov, nadaljnji podatkovni promet pri uporabi storitve Nokia Messaging odšteva od zakupljene količine.

V promocijskem obdobju lahko uporabniki storitev brezplačno preizkusijo, za kar imajo na voljo kar 30 dni, pri čemer velja, da se podatkovni promet obračuna skladno s cenikom operaterja. Brezplačno testiranje uredijo na spletnem mestu http://email.nokia.com/account/home.action.

http://www.mobitel.com

http://email.nokia.com/account/home.action

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji