Objavljeno: 9.5.2003

Mobitel še bolj agresivno

Podjetje Planet 9, ki sta ga ustanovila Mobitel in SiOL bo skrbelo za vsebine na spletnih in mobilnih dvereh, ki jih podjetji ponujata; torej na spletnih straneh www.siol.net, www.pinkponk.com, mobilnih dvereh Planet Mobitel in Mobitelovi glasovni postaji. S to potezo sta največji operater mobilne telefonije in ponudnik dostopa do interneta naredila še korak na poti zbliževanja, ki sta jo začela s predstavitvijo skupnega projekta postavitve WiFi točk NeoWLAN. Direktor podjetja Planet 9 je Branko Čakramiš, nekdanji programski direktor pri Pro Plus. Med prvimi cilji podjetja je obogatiti vsebino na Planetu Mobitel, v naslednjih tednih bo predstavljen tudi prenovljen PinkPonk, sicer pa se bo podjetje v naslednjih mesecih ukvarjalo z razvojem in pripravo vsebin za prenos preko omrežja UMTS.

Pri Mobitelu so sicer zadovoljni z uspehom Planeta, saj se število rednih uporabnikov giblje okrog številke 80 tisoč, kar predstavlja več kot 6 odstotkov uporabnikov. V Evropi podobni storitvi Vodafone Live! in i-mode doživljata precej počasnejši preboj, kar je predvsem posledica dejstva, da Planet Mobitel deluje z vsemi aparati z brskalnikom WAP, medtem ko i-mode in Vodafone Live! zahtevata posebne telefone, oziroma programsko opremo. Statistika dostopov do posameznih vsebin Planeta Mobitel je pokazala, da uporabnike najbolj zanimajo zabava in igre, pri novicah pa predvsem šport.

Poleg Planeta je Mobitel uvedel še nekaj zanimivih novih storitev, med katerimi izstopa možnost plačevanje s službenimi mobilnimi računi; uporabniki poslovnih paketov lahko sedaj prejmejo račun za plačevanje preko a- e- ali posMonete na svoj domač naslov, ločeno od podjetja. Tudi na področju GPRS gostovanja so se pričele stvari končno premikati, saj je Mobitel doslej omogočal to storitev le na Hrvaškem, sedaj pa so podpisali pogodbe s še petimi operaterji iz Evrope in Hong Konga, do poletja pa obljubljajo možnost gostovanja v še desetih državah, med drugim Nemčiji, Italiji, Veliki Britaniji in Kanadi.

Poleg ustanovitve podjetja Planet 9, je Mobitel ustanovil tudi podjetje skupaj z Novo kreditno banko Maribor, ki bo skrbelo za mobilno plačevanje, oziroma dostop do transakcijskih računov. Bolj natančno bo opredeljena vloga tega podjetja proti koncu leta, ko se bodo uveljavile prihajajoče spremembe na področju bančništva, načrti s skupnega podjetja pa so zelo ambiciozni, saj nameravajo konkurirati drugim načinom plačevanja predvsem z vse-prisotnimi mobilnimi telefoni in nižjimi cenami transakcij.

http://www.mobitel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji