Objavljeno: 13.3.2008

Mobitel uvaja četverček storitev

Potem ko je četverček telekomunikacijskih storitev že lansko pomlad napovedal Tuš Telekom v sodelovanju s Tuš Mobilom (vendar napovedi zaenkrat še ni uresničil, saj je Tuš Mobil šele jeseni začel ponujati mobilno telefonijo), je ta teden objavil ponudbo četverček pod blagovno znamko M4 Telekomov Mobitel. Če pogledamo, gre v resnici za nadgradnjo SIOLovega paketa trojček, ki združuje širokopasovni internet, IP televizijo in IP telefonijo in Mobitelovo storitev mobilne telefonije GSM/UMTS. Za motivacijo uporabnikov je v četverček storitev dodanih 120 minut brezplačnih klicev v Telekomovo stacionarno omrežje in neomejeno brezplačnih klicev v SIOLovo IP omrežje.

Telekom je v tej ponudbi torej ostal izven igre svojih dveh največjih hčerinskih družb, čeprav bi lahko za še večjo atraktivnost in medijsko odmevnost vsi skupaj ponudili peterček storitev, ki bi vključeval še Telekomovo klasično telefonijo. Mobitelov četverček torej ne ponuja nič bistveno novega, razen skupnega računa za vse štiri storitve, pri čemer ni jasno, kaj se bo zgodilo z dosedanjim skupnim računom Telekoma in SIOLa, ki je vključeval Telekomov račun za telefonijo in SIOLov račun za internet.

Uporabniki paketa M4 bodo lahko vse potrebno uredili v Mobitelovih prodajnih centrih (ki so se pred kratkim združili s Telekomovimi prodajnimi centri), za storitve pa bodo prejemali Mobitelov enotni račun. Ob četverčku, ki je za en evro cenejši kot vse storitve v paketu (SIOL tročjek plus Mobitelova mobilna telefonija) ponuja Mobitel še tri trojčke; klasični trojček SIOL (kjer torej ni mobilne telefonije), trojček Mobitel (kjer ni SIOLove IP televizije) in trojček TV Mobitel (kjer ni SIOLove IP telefonije) razen tega pa še šest različnih dvojčkov storitev (kombinacij iz razumljivih razlogov raje ne naštevamo). Kdo pa se bo znašel med vsemi temi paketi? Mobitel je trenutno zagotovo nesporni prvak pri četverčkih, trojčkih in dvojčkih storitev na slovenskem trgu telekomunikacij.

Povezave:
Mobitel uvaja četverček (TELEKOM)
Mobitel uvaja četverčka (MOBITEL)
Mobitel začenja s trženjem četverčka (SIOL)
Mobitel uvaja četverček (BORZA)

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji