Objavljeno: 18.5.2008

Mobitelove novosti

Podjetji Skupine Telekom Slovenije, Mobitel in Avtento.si, sta začeli skupno nastopati na trgu pri ponujanju storitev za varno poslovanje. Poslovnim uporabnikom, kasneje pa tudi drugim, ponujata štiri različne pakete za varno shranjevanje in kopiranje podatkov v posebni varni sobi, upravljan poštni strežnik z dostopom do elektronske komunikacije ter najem virtualnih in fizičnih strežnikov. Cene mesečnih naročnin se gibljejo od 10,90 do 69,90 evrov.

Mobitel je predstavil novosti tudi na področju prenosa podatkov, saj je v ponudbo Instant Interneta dodal neomejen podatkovni prenos v svojem omrežju 3,5 G. Mesečna naročnina znaša 29 evrov, vključuje pa tudi internetni dostop v omrežju NeoWLAN.

Za 10 evrov nižjo mesečno naročnino je sicer neomejen dostop ponudil tudi SiMobil, vendar se trenutno sooča s praznimi zalogami modemov. Poleg tega je Mobitel nedavno pokril 73 odstotkov prebivalstva s tehnologijama HSDPA (hitrost 7,2 Mb/s k uporabniku) in HSUPA (1,4 Mb/s od uporabnika), medtem ko SiMobil ponuja navaden UMTS (3,6 Mb/s in 384 kb/s), pokriva pa četrtino prebivalstva.

www.mobitel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji