Objavljeno: 10.9.2001

Mobitelovi mobilni milijonarji

Priljubljen televizijski kviz Lepo je biti milijonar je sedaj mogoče igrati tudi preko mobilnega telefona s pošiljanjem kratkih sporočil SMS. Za slovensko tržišče je pravice za izvajanje tako imenovanega Mobilnega milijonarja dobil Mobitel, ki bo igro že začel izvajati v soboto, 15. septembra.

Podobno kot v televizijski različici, je tudi v mobilni bistvo igre odgovarjanje na vprašanja, ki lahko zmagovalcu prinesejo denarno nagrado. Ta je v Mobilnem milijonarju 1 milijon tolarjev in ne 10 kot na televiziji, kar pa tudi ni edina razlika v nagrajevanju za znanje. Nagrade bodo podeljene enkrat na mesec, dobili pa jih bodo tekmovalci, ki bodo najhitreje odgovorili na vprašanja. Prvi dobi milijon, od drugo do deseto uvrščenega, pa si bodo razdelili zneske med 200 in 25 tisočakov. Kljub razliki v nagrajevanju, pa je samo igranje na mobilnem telefonu precej podobno tistemu na televiziji. Igralec se prijavi na kviz preko kratkega sporočila, nakar prejema vprašanja, na katera mora odgovoriti v roku treh minut. Kot odgovor pošlje zaporedno črko odgovora, lahko pa zaprosi tudi za katerega izmed treh zasilnih izhodov - polovičko, glas ljudstva, ki prikaže kako so na to vprašanje odgovarjali igralci pred njim, in pa dodatni čas, ki poveča skupen čas za odgovor na 6 minut, v katerih lahko opravi denimo klic v sili.

Za razliko od televizijske različice lahko kandidat igra tudi večkrat, vendar pa mora to tudi plačati; za vsako poslano kratko sporočilo 12 tolarjev, če je Mobitelov naročnik, oziroma 14 tolarjev, če je uporabnik predplačniškega sistema Mobi. Poleg tega je treba plačati tudi 18 tolarjev za vsako prejeto sporočilo. Skupno igralec plača za sodelovanje okrog 500 tolarjev, kar pomeni, da s poslanimi sporočili SMS Mobitel zasluži za poldrugi milijon vreden mesečni nagradni sklad, ko igra >>Milijonarja<< 3000 uporabnikov. Kandidatov pa je najverjetneje več.

http://www.pinkponk.com

http://www.mobitel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji