Objavljeno: 11.7.2009

Monitor za barvne obsedence

Pri LG-ju so predstavili monitor, ki ga krasi izredna barvna natančnost, saj pokriva celoten Adobe RGB barvni spekter in je pri prikazu barv nadpovprečno natančen. Model W20R, kot se 24-palčnež imenuje, postreže z ločljivostjo 1920 x 1200 točk, kar bo prepričalo številne grafične oblikovalce, fotografe ter seveda arhitekte in dizajnerje.

LG-jevi inženirji tokrat niso niti malo varčevali in so v novinca vgradili vse, kar jim je prišlo pod roke – v dobrem pomenu. Matrika vrste S-IPS je 30-bitna, k pravilnemu prikazu barv pa močno pripomore tudi RGB LED osvetlitev (sestavljena iz treh osnovnih barv, ki dajejo belo svetlobo), ne manjka niti strojna barvna kalibracija. Zaslon, ki je zmožen prikazati kar 135 odstotkov NTSC barvnega področja, se lahko pohvali s prikazom več kot milijarde barvnih odtenkov, za najboljše rezultate pa ga velja z grafično kartico povezati s kablom HDMI (1.3). Vgrajena elektronika postreže s 16-bitnim procesiranjem barv (klasični modeli le z 8- ali celo 6-bitnim), za izjemno natačnost sivinskih odtenkov (pomembno za nekatere veje industrije in zdravstva) pa skrbi vgrajena strojna kalibracija zaslona, ki ji pri delu pomaga tudi priložen barvnim kalibrator Spyder3 ter programska oprema True Color Finder.

LG W20R poleg HDMI vmesnika premore tudi DVI-D, DVI-I ter D-Sub vhode, prav tako pa ima priložene vse ustrezne kable za povezavo, ne manjka niti USB-razdelilnik s štirimi vtiči. Slovenski trgovci bodo monitor dobili v mesecu avgustu, k zajetnemu pakiranju pa žal sodi tudi zajetna cena, primerna profesionalnemu nivoju. Za LG-jevega barvnega mojstra bo treba odšteti kar 1590 evrov.

www.lge.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji