Oglasno sporočilo
Objavljeno: 16.6.2020 05:00

Monitorjev poletni nakupovalni vodič

Pri Monitorju v začetku poletja redno izdajamo še eno posebno, tematsko številko, namenjeno poglobljenemu branju čez poletje. Tokrat gre za obširni nabor nakupovalnih vodičev, kjer smo pokrili vse vrste računalniških naprav, zraven pa dodali še zvrhan kup nasvetov.

Začnemo pri najbolj ključnih spremljevalcih digitalnega življenja – pametnih telefonih. Pišemo o glavnih razlikah med Applovimi telefoni z iOS in tistimi, ki uporabljajo Googlov sistem Android. Pri obeh taborih pa predlagamo tudi najboljše naprave v tem trenutku – seveda v različnih cenovnih segmentih. Dotaknili smo se tudi fotografiranja s telefoni in kako se ti primerjajo s klasičnimi fotoaparati.

Nadaljujemo pri klasičnih računalnikih – tako prenosnikih kot namiznih računalnikih. Pri prenosnikih si lahko preberete priporočila za različne segmente uporabnikov – od manj zahtevnih domačih uporabnikov pa do igričarjev in poslovnih uporabnikov. Podobno pišemo tudi o namiznih računalnikih, dodajamo pa še razmišljanje o periferiji, igričarskih dodatkih, o nadgradnjah in o tem, kaj lahko naredimo, če želimo res tih računalnik.

Nekaj strani namenjamo tudi Applovim računalnikom, torej o najboljši izbiri v jabolčnem taboru, tako pri prenosnikih kot pri namiznih modelih.

Branje obsega še članke o tiskalnikih in računalniških monitorjih.

Pri nasvetih začnemo z varnostnimi kopijami – za različne uporabnike in zahteve, od fotografij na telefonih pa vse do poslovnih okolij s strežniki in virtualnih naprav. Tehnološkim navdušencem priporočamo članek o domačih strežnikih – pišemo o postavitvah lastnega sistema za pametno krmiljenje doma, strežnikov za deljenje datotek in za hrambo in predvajanje večpredstavnostnih vsebin.

Za konec pa še nekaj o »velikem bratu«, podjetju Google. Kaj vse podjetje beleži o nas, s katerimi storitvami ga lahko zamenjamo in kako se od njega odvadimo.

Naslednja redna številka izide v torek, 30. junija!

Naročite se na Monitor!

Vabimo vas, da se naročite na klasično ali digitalno različico Monitorja, ali pa aktualno "papirno" različico kupite v naši spletni trgovini.

Postopek je enostaven – zahteva le nekaj klikov, kreditno kartico ali Paypal. Ali pa elektronsko sporočilo na narocnine@mladina.si.

Hvala.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji