Objavljeno: 19.10.2003

Motorola pomaga pri identifikaciji oseb v Srbiji

Motorola je pričela v Srbiji vzpostavljati vsedržavni identifikacijski sistem, ki bo vključeval prepoznavo prstnih odtisov, obraza in odtisov dlani, uporabljala pa ga bosta policija in državna uprava.

Sistem bo temeljil na Motorolini rešitvi Omnitrak za prepoznavo prstnih odstiov in odtisov dlani ter rešitvi za prepoznavo obraznih potez, ki jo je razvilo podjetje Identix. V nov sistem bodo prenesli tudi obstoječe zbirke prstnih odtisov, ki trenutno štejejo 1,5 milijona policijskih kartotek in 10 milijonov kartotek državne uprave.

Sistem bo vključeval tudi 1200 naprav za prepoznavo biometričnih podatkov, med katerimi bo tudi nekaj najsodobnejših delovnih postaj LiveScan 3000, ki v eni napravi omogočajo prepoznavo ali zajetje prstnih odtisov, odtisov dlani in obraznih potez. Motorola bo vzpostavila tudi varno omrežje, ki bo povezovalo osrednje strežnike in podatkovne zbirke z vsemi napravami za zajem in prepoznavo biometričnih podatkov, primerjava pa naj bi delovala v realnem času.

Ta 21 milijonov dolarjev vreden projekt naj bi po zagotavljanju srbskih oblasti omogočil večjo varnost v Srbiji in bolj uspešen boj proti kriminalu. Po Motorolonih napovedih naj bi namestitev celotne rešitve zaključili do konca letošnjega leta, v načrtu pa imajo tudi nadgradnjo sistema z dodatki za identifikacijo potnih listov.

http://www.mot.com

http://www.srbija.sr.gov.yu

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji