Objavljeno: 4.11.2002

Mozilla v slovenščini že na voljo

Število programskih paketov z odprto kodo v slovenskem jeziku se hitro povečuje. Po nedavno predstavljenem pisarniškem paketu OpenOffice.org je zdaj v slovenščini na voljo tudi znani spletni brskalnik Mozilla. Projekt slovenjenja je potekal v sodelovanju med društvom uporabnikov Linuxa Slovenije (LUGOS) in podjetjem Agenda Open Systems.

Mozilla v slovenskem jeziku je na voljo tako za okolje Linux, kot tudi Windows, poslovenjena pa je trenutno najstabilnejša različica, Mozilla 1.0.1. Jezikovni in vsebinski paketi, ki zahtevajo že prej nameščeno Mozillo, so na voljo tudi za prvo uradno različico Mozille - 1.0.0.

Mozilla je paket petih brezplačnih internetnih programov z odprto kodo in sicer brskalnika Navigator, programa Messenger, ki je odjemalec za elektronsko pošto in novičarske skupine, urejevalnika spletnih strani Composer, orodja za delo z imeniki Adresar in odjemalca za spletni klepet po protokolu IRC z imenom ChatZilla.

Poleg grafičnega uporabniškega vmesnika slovenska različica vsebuje tudi zaznamke, primerne slovenskemu uporabniku, in dodatke (plugins) za najbolj razširjene slovenske iskalnike, ki slovenskemu uporabniku močno olajšajo preiskovanje spleta.

Projektna skupina SloZilla sporoča, da bo še naprej skrbela s slovenjenjem prihajajočih različic Mozille, s slovenjenjem Pomoči, ki je deloma že prevedena, in ostale dokumentacije.

http://mozilla.lugos.si

http:// www.lugos.si

http://www.agenda.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji