Objavljeno: 7.9.2008

Multimedijski mini računalnik

Visokoločljive vsebine za svojo obdelavo in predvajanje še vedno potrebujejo precej strojne moči, zato se v marsikaterem domačem kinu še vedno nahaja tudi računalnik, ki pa običajno stilsko precej odstopa od ostalih Hi-Fi komponent. Pri AOpnu so slednje videli kot priložnost za pripravo nišnega izdelka in luč sveta je ugledal multimedijski malček z imenom AOpen XC mini MP45-DR.

Gre za enega prvih mini PC-jev, grajenih na Intelovi integrirani platformi GM45, ki prinaša grafične zmogljivosti, katere so kos predvajanju visokoločljivih vsebin (zanje skrbi zadnja generacija grafičnega pospeševalnika Intel Graphics Media Accelerator X4500MHD). Seveda bo uporabnik še vedno moral v t. i. »barebone« računalnik vgraditi dvojedrni procesor, v pomnilniške reže pa je moč namestiti do 4 GB delovnega pomnilnika.

Da je zasnova podrejena prikazovanju slik, videa ter avdia kaže izbira priključkov – vmesniku DVI se je pridružil še vmesnik HDMI, omogočeno pa je prikazovanje slike na več zaslonih hkrati. Vgrajena zvočna rešitev podpira priklop 5.1-kanalnih zvočniških sistemov. Za uživanje v multimedijskih vsebinah je rešitev opremljena tudi z optičnim pogonom Super Multi in brezžičnim daljinskim upravljalnikom za operacijski sistem Microsoft Windows Vista MCE (različica Media Center).

AOpen XC mini MP45-DR je s svojimi lastnostmi posrečena rešitev za uporabnike tako v pisarni kot doma. Je kompakten in varčen z energijo, njegove zunanje mere pa so pohvalno majhne (širina 165 mm in višina 50 mm), o čemer priča tudi prostornina ohišja, ki znaša samo 1,3 litra. Le s ceno - okoli 500 evrov za novinca želijo trgovci - se bo težje sprijazniti.

minipc.aopen.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji