Objavljeno: 10.6.2008

Na Infoseku tudi Mitnick

V Novi Gorici podjetje Palsit v sodelovanju z Evropsko agencijo za varnost omrežij in informacij (ENISA) prireja jubilejno 10. konferenca Infoseku, ki letos prvič poteka tri dni (9., 10. in 11. junija). Glavni namen Infoseka je izboljšati osveščanje zaposlenih o varnosti informacijskih sistemov.

Največ pozornosti na konferenci je zbudila udeležba svetovno znanega nekdanjega krekerja Kevina Mitnicka, ki je zaradi računalniškega kriminala pet let presedel v zaporu, danes pa vodi podjetje, ki se ukvarja s svetovanjem o računalniški varnosti.

Na novinarski konferenci je predstavil svojo zgodbo, v predavanju pa je opozoril na možnosti pridobivanja gesel preko družabnih omrežij. Znan je namreč po tem, da za vdiranje v računalniške sisteme ni uporabljal nobenih posebnih orodij, ampak je preprosto pridobival gesla - najpogosteje prav preko družabnih omrežij.

Mitnick je predstavil nekaj primerov svojih vdorov in način klicanja na mobilni telefon s prikazovanjem poljubne številke na mobilnem telefonu klicanega.

http://www.infosek.net/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji