Objavljeno: 17.9.2003

Nadgradnja za Windows XP Media Center

Pri Microsoftu bodo kmalu predstavili novo različico programske opreme Windows XP Media Center, ki jo razvijajo pod projektnim imenom Harmony. Objavili so tudi, da naj bi bil Media Center že letos na voljo tudi v Evropi - doslej so ga prodajali predvsem v ZDA, saj so proučevali odzivnost in pripravljenost trga na tovrstno programsko opremo.

Različica Windows XP Media Center je prirejena rabi računalniških sistemov za dnevno sobo - omogoča lažje pregledovanje digitalnih fotografij, poslušanje glasbe in gledanje filmov in videa. Nova različica naj bi omogočala gledanje pretočnega videa.

Prve tovrstne sisteme so že lani ponudili Hewlett-Packard, Gateway in Alienware, Toshiba pa je ponudila tudi takšne prenosnike. Analitiki pričakujejo, da se bo prodaja računalnikov s to različico operacijskega sistema po predstavitvi močno povečala. Nekateri pomembni izdelovalci so se namreč pred letom odločili počakati, da vidijo, kako se bo nova različica uveljavila na trgu.

Za letos so t.im. >>medijske računalnike<< napovedali tudi Dell, Sony in drugi. Sony denimo bo nadgrajenim Windowsom verjetno dodal še lastno programsko opremo GigaPocket za snemanje televizijskih oddaj in zapisovanje na plošče DVD. Cene takšnih računalnikov naj bi znatno padle, doslej so namreč v ZDA praviloma stali več kot 1000 dolarjev.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji