Objavljeno: 4.6.2010

Nagrajenci za najboljši slovenski program na Google Androidu

Na prvem slovenskem razpisu za razvoj aplikacij Android pod okriljem družbe Si.mobil je strokovna komisija, v kateri je sodeloval tudi predstavnik naše revije, izbrala najboljše med skupno 32 kandidati. Najbolje so ocenili napredni mobilni iskalnik Odpiralni časi, sledita aplikacija za celostni pregled dogodkov W'sup in aplikacija Vodič po Ljubljani. Med prvih deset kandidatov so skupno podelili nagrade v višini 20.000 evrov. Aplikacije bodo uporabnikom kmalu brezplačno dostopne na portalu Android Market.

Prvouvrščeno aplikacijo Odpiralni časi odlikujejo vsi kriteriji izbora. Napredni spletni in mobilni iskalnik za banke, restavracije in ostale storitve v okolici uporabnika je zanimiv in zelo uporaben za široko množico uporabnikov v lokalnem okolju Slovenije, izviren, sodoben, prav tako pa učinkovito izrablja zmogljivosti platforme Android in ponuja možnost nadgradnje v prihodnosti.

Drugouvrščena aplikacija W'sup iz spletnih virov shrani prihajajoče dogodke, predstave in filme za kasnejši pregled in lažje načrtovanje aktivnosti uporabnika. Tretjeuvrščna aplikacija Vodič po Ljubljani pa uporabniku interaktivno ponuja poglobljeno spoznavanje slovenske prestolnice. Nagrado so prejeli tudi uvrščeni od 4 do 10 mesta. Izzivamo ideje je sicer prvi slovenski razpis za razvoj aplikacij Android, s katerim Si.mobil spodbuja razvijalce k ustvarjanju vse bolj bogate zbirke dostopnih aplikacij, prilagojenih potrebam in željam slovenskih uporabnikov.

http://www.simobil.si/android

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji