Objavljeno: 11.6.2010

Najmanjši Alienware

Dell, ki je novi lastnik podjetja Alienware, je v svojo ponudbo prenosnikov dodal ultramobilnega igričarja. Tak opis namreč še najbolje opisuje model Alienware M11x, ki je le odtenek večji od netbookov, a v svoji notranjosti skriva zmogljivo računalo.

Alienware M11x je tako na voljo z zmogljivimi mobilnimi Intel Core i5 ali Core i7 procesorji, za nameček pa ponuja tudi možnosti navijanja le-teh višje od tovarniško nastavljenih delovnih taktov. Pomnilniške zmogljivosti segajo do 8 GB delovnega pomnilnika, za trajnejšo hrambo podatkov pa lahko poskrbijo diski s kapaciteto do 500 GB (a vsi s hitrostjo vrtenja plošč 7200 obratov v minuti) ali pa pogoni SSD s kapaciteto do 256 GB. Tudi grafična platforma ni od muh, saj mali Alienware premore kar dve grafični rešitvi. Prva je Intelova in služi predvsem prikazu manj zahtevnih vsebin, ko pa se želi uporabnik igrati s sodobnimi igrami, pa na sceno stopi nvidijin GeForce GT 335M z gigabajtom lastnega pomnilnika. Takšna konfiguracija lahko poganja sodobne igre v visoki ločljivosti (1366 x 768 pik), ki jo premore sicer dimenzijsko omejen zaslon (njegova diagonala znaša 11-palcev).

Inženirjem je uspelo težo zadržati prenosnika pri dveh kilogramih in vanj še vedno vgraditi zmogljivo 8-celično baterijo. Da se Alienware jasno loči od vseh ostalih prenosnikov teh dimenzij poleg nabrite zunanje podobe skrbi tudi rdeče osvetljena AlienFX tipkovnica. Cene za Alienware M11x, ki ga poganjajo 64-bitni Windows 7, se bodo začele pri 799 ameriških dolarjih.

www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji