Objavljeno: 9.11.2003

Najmanjši s petimi milijoni pik -- digitalni fotoaparat Sony DSC-T1

Sony je nedavno predstavil izjemno tanek digitalni fotoaparat, ki ni večji od svežnja igralnih kart, kljub temu pa ima vgrajeno tipalo s petimi milijoni elementov. DSC-T1 ima vgrajen 2,5-palčni zaslon LCD, objektiv pa zmore trikratni optični zum.

Objektiv je vgrajen s strani, saj sicer v tankem ohišju ne bi bilo dovolj prostora. Fotografije imajo ločljivost 2592 x 1944 pik, poleg tega pa obstajajo še štiri nastavitve. Omogoča tudi zajem video posnetkov v zapisu MPEG1 z ločljivostjo 640 x 480 pik s 30 sličicami na sekundo. Vgrajen je vmesnik USB 2.0 in reža za kartice MemoryStick Duo in MemoryStick Pro Duo.

Zanimive so nove možnosti, ki jih ima DSC-T1. Denimo povečevalo - z njim lahko na zaslonu LCD povečamo stvari, ki jih svetlobno tipalo od blizu zazna, človeško oko pa jih zaradi majhnosti ne vidi. Na voljo bo tudi ohišje za podvodno fotografiranje in drugi dodatki, kot so akumulatorji in polnilci. Fotoaparat meri 91 x 60 x 21 milimetrov in tehta 180 gramov, z baterijami in kartico. V ZDA bo na voljo januarja za 550 dolarjev.

Sonyjeva vrsta digitalnih fotoaparat Cybershot U pa je dobila novega člana z oznako U40. Podoben je U10, vgrajeno pa je dvomilijonsko tipalo. Še vedno ima stalno ostrenje in režo za kartice MSD in MSPD, akumulatorje velikosti AAA in podpira neposredno tiskanje fotografijV ZDA bo stal 200 dolarjev.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji