Objavljeno: 24.8.2002

Najpopolnejši GPS za ročne računalnike

Novozelandsko podjetje Navman, vodilno na področju razvoja in proizvodnje naprav za navigacijo, bo z oktobra pričelo s prodajo doslej najbolj dognanega sistema za navigacijo na ročnih računalnikih. Izdelek z imenom Navman 3400 je sprejemnik GPS v obliki razširitvenega modula, namenjenega ročnim računalnikom HP iPaq. Celotna izvedba je zelo kompaktna in v žepu ob računalniku ne zavzema pretirano dosti dodatnega prostora.

Paketu je priložena programska oprema, ki pokriva cestno mrežo celotne Evrope, za nas pa je morda najbolj pomembno, da je vključena tudi popolna podpora zemljevida Slovenije. V paketu je natančno predstavljenih tudi 100.000 mest zahodne Evrope do nivoja ulic. Posebnost programskega paketa je brez dvoma ta, da bo paket Navman 3400 podpiral tudi navigacijo s pomočjo govorjenih ukazov. Poleg samega spremljanja zemljevida pa program zna tudi voditi uporabnika in opozarjati na spremembe smeri.

Paket Navman 3400 samega sprejemnika GPS v razširitvenem modulu ponuja tudi enoto za kartice Compact Flash, kar je nadvse priročno, saj zemljevidi zavzemajo kar precej pomnilnika, ki pa je v osnovnem ročnem računalniku precej omejen. Priložen je tudi nosilec za montažo v plovilu ali vozilu (za prostoročno navigacijo) in napajalni kabel za ročni računalnik in GPS. Z zdaj je znana angleška cena, ki bo znašala 380 funtov.

http.//www.navman-mobile.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji