Objavljeno: 2.9.2011

Najtanjša tablica in največja televizija

Toshiba inovira s trenutno najtanjšo Androidno tablico na svetu. V Berlinu so pokazali model AT200, ki z zaslonom 10.1 neposredno konkurira Galaxy Tabu podjetja Samsung. Honeycomb poganja dvojedrni procesor hitrosti 1,2 GHz, ki zlahka prežveči privzeto ločljivost 1280 x 800 točk. Popolna oprema vsebuje povezavi Wi-fi in Bluetooth ter vrata USB, micro SD in HDMI izhod za povezavo s televizorjem. Dve kameri omogočata video konference na poti, ki bodo vsled elegantnosti naprave pravi užitek. Tablica pri debelini 7,7 milimetrov tehta le 558 gramov. Slednje ne gre na rovaš baterije, saj naj bi zdržala do osem ur težkega dela.

Drugo široko zastopano področje Toshibinih novosti so televizorji. V ospredje so postavili največjo 3D televizijo, ki pričara dodatno dimenzijo brez uporabe očal. Diagonala Quad Full HD zaslona meri 55 palcev. Model 55ZL2 omogoča večji skupini gledalcev ogled 3D vsebin s pomočjo posebnega algoritma (CEVO-ENGINE), ki izračuna pogled z različnih zornih kotov in ustvari devet širokokotnih območij gledanja 3D televizije brez očal. Z mikrolečami Toshiba 55ZL2 ustvari pravilno sliko za do devet gledalcev hkrati, pri čemer uporablja tehnologijo sledenja obrazov. Tehnična zahtevnost opisanega postopka je privedla do Quad Full HD ločljivosti, kar pomeni, da je televizijski aparat v 2D zmožen prikazati fotografijo 8 MP brez izgube kakovosti (3840 x 2160). Zanimiv izdelek bo na voljo letošnjega decembra za okoli 8000 evrov.

Televizor smo si ogledali v praksi in reči moramo, da nismo bili navdušeni. Tridimenzionalni vtis je vilo slabši kot smo ga vajeni pri ogledu televizorjev, ki za 3D potrebujejo očala. Toshibin televizor naj bi bil naprodaj že decembra (v Evropi), predvidena cena pa je okoli 8000 evrov.

www.toshiba.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji