Objavljeno: 8.3.2013 01:00

Največji Transformer

Asus je predstavil doslej največjega člana tabličnih računalnikov Transformer, ki je hibrid v pravem pomenu besede. Transformer AiO je v osnovi namizni računalnik tipa vse-v-enem (all-in-one), pri katerem pa lahko 18,4-palčni zaslon odklopimo in ga uporabimo kot pravi tablični računalnik.

 

Ko je postavljen v domače ležišče, se obnaša kot računalnik PC s procesorjem Intel Core (izbor od modelov i3 do i7), grafiko Nvidia GeForce GT730M, 4-8 GB RAM in 1-2 TB velikim diskom. Seveda opremljen z operacijskim sistemom Windows 8 in številnimi tipičnimi PC vmesniki.

Ko uporabimo samo zaslon, se Transformer AiO spremeni v velikansko (18,4-palčno!) tablico z okoljem Google Android 4.1. Temelji na platformi Nvidia Tegra 3, 2 GB RAM in 32 GB velikim pomnilnikom Flash. Ideja je v temu, da bi uporabniki domačega PC-ja domači računalnik občasno radi uporabili tudi drugje po hiši.

Zanimiv hibrid bo na voljo na koncu prvega četrtletja za ceno 1.300 dolarjev (za zdaj je potrjena le cena v ZDA, seveda brez DDV).

 

http://www.asus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji