Objavljeno: 10.10.2002

Najzmogljivejša tračna enota na svetu

Družba StorageTek bo kmalu predstavila tračno enoto, ki naj bi bila najhitrejša (30 MB/s) in omogočala doslej največjo kapaciteto shranjevanja podatkov - 200 GB na nosilec, kar je dvakrat več od zmogljivosti današnjih naprav. S pomočjo stiskanja podatkov (2,2x) lahko štiri naprave shranijo okoli 1 TB podatkov na uro.

Nova tračna enota z eno kaseto ima hitrost pretoka 2 Gb/s in priključek za optično vlakno. Po zmogljivosti naj bi zamenjala dve do tri dosedanje in vsakodnevno skrbela za shranjevanje podatkov z enega ali več strežnikov. S pomočjo nove tračne enote se je cena na 1 MB pomnilniške kapacitete znižala na 0,047 centa, kar je precej manj kot pri najcenejših diskih, kjer je cena okoli 2 centa na 1 MB podatkov. Cena tračne enote bo 39.500 ameriških dolarjev, cena kasete T9940B pa 100 dolarjev.

Druga novost družbe StorageTek pa je diskovni pomnilniški sistem StorageTek D280, ki lahko vsebuje od 14 do 224 diskov (velikosti 36 GB ali 73 GB, v kratkem pa tudi 146 GB) in ima lahko skupno zmogljivost 32 TB. Hitrost pretoka je 2 Gb/s, naprava pa ima priključke za optična vlakna. K sistemu diskov spada tudi nadzorna naprava D200 Disk Array Controller in programska oprema SANtricity Storage Manager 8.3, ki bo na enem omogočala vzdrževanje in upravljanje vseh pomnilniških sistemov.

http://www.storagetek.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji