Objavljeno: 2.4.2003

Namigovanja o novih Palmovih modelih

Po spletu so pričele krožiti govorice in podatki o novih Palmovih ročnih računalnikih. Če je verjeti neuradnim virom blizu podjetja, naj bi tako razmeroma kmalu dobili naslednike modelov Tungsten in Zire.

Tungsten C naj bi predstavljal naslednika modela Tungsten W, s celotno tipkovnico in podobnim zaslonom, vendar naj bi ga poganjal Intelov XScale procesor s taktom 400 MHz, namesto vgrajenega vmesnika za GSM/GPRS pa naj bi imel vgrajen vmesnik za WiFi. Zaradi Intelovega procesorja naj bi Tungsten C uporabljal tudi PalmOS 5.2.

Tudi naslednik trenutno najcenejšega Palmovega ročnega računalnika Zire bo bojda poslej poganjal procesor z arhitekturo ARM, vendar proizvajalca Texas Instruments, kar pa prav tako pomeni, da bo imel operacijski sistem PalmOS 5.2. Viri podatkov namigujejo tudi na to, da naj bi nov Zire imel vgrajen digitalni fotoaparat z VGA ločljivostjo in barven zaslon.

Tungsten C naj bi v ZDA stal 500 dolarjev, kar je 50 dolarjev ceneje kot Tungsten W, za nov Zire pa bo najverjetneje treba odšteti 300 dolarjev, kar je kar trikratna cena obstoječega modela, predvsem zaradi dodatnih funkcionalnosti.

http://www.palm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji