Oglasno sporočilo
Objavljeno: 1.5.2020 10:46

Naprej - v normalnost

Slovenija je epidemijo koronavirusa preklicala kot prva v Evropi. Če smo v majski številki Monitorja (stran 5) še govorili predvsem o sodelovanju na daljavo, se sedaj že vračamo v podjetja. Čeprav so določene omejitve še v veljavi, se bo poslovno življenje počasi normaliziralo. Pa se bo res?

Kot zatrjujejo strokovnjaki, bo virus ostal med nami, zaradi česar vstopamo v novo realnost, kjer bodo fizični stiki še vedno omejevani. Stiki znotraj podjetja verjetno manj, kako pa bo s sestanki z osebami, pri katerih nimamo nikakršnega vpogleda oz. vpliva na njihovo preventivno obnašanje? Zakaj bi sebe in svoje sodelavce izpostavljali nevarnosti, če lahko klasične sestanke nadomestimo z virtualnimi sestanki?

Podjetje Cisco s svojim širokim naborom videokonferenčnih sistemov omogoča virtualne sestanke, ki so po izkušnji povsem primerljivi s sestanki v živo, ob tem pa imajo še določene prednosti:

  • Lahko so krajši in zato produktivnejši.
  • Lahko jih snemamo. S posnetki si osvežimo spomin ali pa informacije prenesemo na sodelavce, ki se jih vsebina dotika, a niso bili prisotni.
  • Ker ne potujemo, prihranimo na času in varujemo naravo.

Za odlično izkušnjo potrebujemo kakovosten videokonferenčni sistem

Za svojo konferenčno sobo ali govorilnico lahko izberete sistem, ki ga priključite na obstoječ zaslon (Webex Room Kit) ali pa se odločite za popolnoma integriran sistem, ki poleg kakovostne kamere, mikrofonov, zvočnikov vsebuje tudi zaslon (Webex Room). Slednji je lahko tudi občutljiv na dotik (Webex Board).

Cisco Webex je mnogo več, kot omogočajo običajni videokonferenčni sistemi.

Cisco Webex je zelo varna oblačna storitev, ki omogoča enostavno in zasebno komuniciranje najvišje kakovosti. Znotraj Webex dogodka lahko sodelujemo z video sistemom, računalnikom ali pametnim telefonom. Čeprav je najboljša video izkušnja prav ob uporabi Cisco Webex videokonferenčnih sistemov, se lahko v dogodke povezujejo tudi vsi ostali standardni videokonferenčni sistemi (npr. Avaya, Poly, Starleaf…). V Webex dogodkih lahko sodelujejo tudi uporabniki brezplačnih Webex storitev.

Administratorji naročnika iz enega mesta (Cisco Webex Control Hub), upravljajo vse naprave, uporabnike in nastavitve. Hkrati imajo iz istega mesta tudi nadzor nad delovanjem in možnost analize preteklih dogodkov v povezavi s kakovostjo uporabniške izkušnje. Trenutno ima Cisco Webex več uporabniških vmesnikov za različne namene (Meetings, Teams, Training, Events, Support), vendar se bo to v kratkem spremenilo in poenotilo v eno samo aplikacijo z več funkcionalnimi moduli.

Vzpostavitev Cisco Webex videokonferenčnega sistema 1-2-3

Vsi Cisco Webex sistemi omogočajo enostavno vzpostavitev v treh korakih:

1. Zagon spletne strani Cisco Webex Network Test, (mediatest.ciscospark.com), ki nam pove, ali je naša lokacija pripravljena za povezavo Cisco videokonferenčnega sistema v Cisco Webex oblačno rešitev,

2. vklop videokonferenčnega sistema v lokalno računalniško omrežje z dostopom do Interneta in priklop na zaslon ustrezne velikosti (za sisteme, ki nimajo svojega zaslona) in

3. vpis enkratne kode, ki varno poveže vaš sistem s Cisco Webex oblačno storitvijo.

Za izbiro primerne rešitve premišljeno izberite vašega strokovnega partnerja, ki vam bo poleg pomoči pri izbiri, nudil tudi podporo pri uvajanju. Celovita uporaba videokonferenčnih sistemov namreč zahteva strokovno podprto, spremljano in ciljno usmerjano vpeljevanje. Je proces in ne enkratni dogodek.

Aprideso d.o.o.

Cesta na Brdo 85, 1000 Ljubljana

01/256 6600

www.teaminspace.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji