Objavljeno: 17.4.2003

Navision Slovenija kmalu Microsoftov

Najpomembnejša poslovna poteza podjetja Navision Slovenija na domačih tleh po prevzemu matične družbe s strani Microsofta je bila prav gotovo poslovenjenje programa Microsoft Business Solutions-Navision 3.60 SI. Različica 3.60 SI (v Monitorju smo jo predstavili decembra 2002) ne predstavlja revolucije, pač pa je rezultat evolucijskega razvoja, ki ga je ubral Navision po prevzemu. Najpomembnejša novost različice 3.60 SI pri funkcionalnostih je skladiščno poslovanje, na tehnološkem področju pa integracija z Outlookom.

Program so sredi aprila podrobno predstavili tudi svojim partnerjem in uporabnikom. Hkrati so tudi objavili, da trenutno potekajo pogajanja med lastniki družbe Navision Slovenija in Microsoftom o prevzemu. Navision Slovenija naj bi postal del Microsofta točno ob začetku novega poslovnega leta, torej 1. julija 2003.

Navision Slovenija trenutno zaposluje enajst ljudi, ki so v lanskem letu ustvarili okrog 300 milijonov tolarjev prihodkov in 15 milijonov tolarjev čistega dobička. Podobne poslovne rezultate so dosegli tudi partnerji družbe Navision Slovenija. Prihodek ustvarjajo s prodajo licenc in storitev, slednje pa vse bolj prevladuje. V Sloveniji in na območju nekdanje Jugoslavije imajo trenutno 261 strank.

Navision izdeluje poslovne programe za majhna in srednja podjetja (po zahodnih standardih), ki jih je v Sloveniji med 2500 in 3000. Pri Navision Slovenija ocenjujejo, da imajo trenutno manj kot 10-odstotni tržni delež, v petih letih pa bi radi pokrili 15 odstotkov potreb na trgu poslovnih programov.

Cena za Navisionove programe je zelo različna od števila modulov, tako da se giblje od tisoč do milijon evrov. Največ uporabnikov se giblje v cenovnem razredu od sto do dvesto tisoč evrov. Preprosta uvedba rešitve v organizacije traja do meseca in pol, pri zahtevnejših postavitvah se ta čas podaljša za en mesec, če pa gre za proizvodnja podjetja, traja uvedba od šest do dvanajst mesecev.

http://www.navision.si

http://www.microsoft.com/slovenija

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji