Objavljeno: 2.5.2006

Navman iCN720 in iCN750

Navman je predstavil dve novi prenosni napravi za satelitsko navigacijo, iCN720 in iCN750. Podpirata prikaz slike v širokem formatu na 4-palčnem zaslonu visoke ločljivosti, ki ima 70-odstotkov več pik kot podobni zasloni. Napravi omogočata tudi jasen prikaz 3D-zemljevidov, za ustvarjalne uporabnike pa je vgrajen tudi digitalni fotoaparat.

Najodmevnejša značilnost novih naprav, ki ju lahko priklopimo tudi v avto, je nov navigacijski sistem NavPix, s katerim lahko cilje, do katerih želimo priti, opišemo kar s slikami, in ne s točnim naslovom, kot običajno. Malo ljudi namreč pozna točen naslov Eifflovega stolpa, vsi pa vemo, kako izgleda.

Napravi poganja druga generacija čipovja SiRF Star lll, ki izboljšuje uporabo v področjih s slabim signalom, npr. v visokih stavbah ali v gozdu. Zato je tudi manjša poraba električne energije in daljša avtonomija baterije.

Napravi omogočata hitro iskanje črpalk in parkirišč z enim samim pritiskom na gumb. Navman iCN720 ima naložene zemljevide Združenega kraljestva in Irske, zmogljivejši model iCN750 pa pokriva 17 evropskih držav. Za lažjo uporabo v avtu je na voljo posebna priklopna ročica, kot dodatna oprema pa tudi daljinski upravljalec, ki ga namestimo na volan.

Modela iCN720 in 750 bosta zaenkrat edini napravi iz serije iCN s podporo tehnologije NavPix, v Evropi pa bosta na voljo že maja. Cena Navmana iCN720 naj bi bila slabih 400, modela iCN750 pa okoli 550 funtov.

www.navman.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji