Objavljeno: 22.2.2007

Ne, nismo varni!

Varnost je očitno izjemno vroča tema, saj se dogodki, ki v naslovu vključujejo to besedo kar vrstijo. Dobesedno dan za dnem! Če gre soditi po letošnjem IDCjevem Security Roadshowu je ključno dvigovanje zavesti o tem kako ranljivi so informacijski sistemi v podjetjih.

Ključno sporočilo predavateljev, ki so pred številnim občinstvom predstavljali svoj pogled na problematiko, je bilo: razmišljajte o varnosti kot o neprestanem procesu in nikoli ne verjemite, da ste varni. Tudi, če ne zaznate vdorov v omrežje podjetja to še zdaleč ne pomeni, da vas je svet hekerjev obšel.

Veliko je bilo govora o tem kolikšna vlaganja v informacijsko varnost so primerna in kako oceniti kaj varovati in na kakšen način, predvsem pa o tem, da se je varnosti treba lotevati proaktivno.

Posebna pozornost je bila namenjena pregovorni ranljivosti brezžičnih omrežij. Ivica Ostojić je predstavil primere enostavnega vdora v brezžična omrežja ter šokantne izsledke o številu še vedno nezavarovanih omrežij v naši okolici. Tomaž Bratuša je predstavil orodja, ki jih uporabljajo hekerji pri vdorih pa tudi administratorji za preverjanje lastnih brezžičnih omrežij.

Temne strani kiber kriminala in kiber terorizma sta skozi platonski dialog predstavila Craig Fellenstein in Ofer Akerman.

http://www.idc-cema.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji