Objavljeno: 28.7.2009

NEC-a za fiksne namestitve

Pri NEC-u so razvili dva nova projektorja, namenjena najzahtevnejšim poslovnim okoljem. Modela NEC NP4100 ter NP4100W zaradi svoje velikosti in teže ciljata na fiksne namestitve v velike dvorane. Oba projektorja, ki podpirata visoko ločljivost, temeljita na tehnologiji DLP, odlikuje pa ju odlična svetilnost ter sistem dveh žarnic.

Projektor NEC NP4100 prikazuje sliko z razmerjem stranic 4 : 3, medtem ko njegov "W"-brat stavi na širokokotno razmerje 16 : 10. Novinca sta primerna za delo tudi ob dnevni svetlobi, saj s sistemom dveh žarnic dosegata izjemno svetilnost 6200 ozr 5500 ANSI lumnov. 4-barvno kolo skupaj s tehnologijo DynamicBlack poskrbi za dobro kontrastno razmerje (2100 : 1), oba projektorja pa prikazujeta bogat nabor barvnih odtenkov, ki ga je ob uporabi priloženega (!) 6-barvnega kolesa še razširiti in tako oznako BrilliantColor v celoti izkoristiti.

Inženirji so se potrudili narediti projektorja kar najmanj zahtevna za vzdrževanje ter energijsko varčna. Žarnice v varčnem "eco" načinu tako zdržijo kar 3000 ur (500 ur več kot pri predhodnikih), projektorja pa sta opremljena z izmenljivimi objektivi, ki so združljivi s prejšnjo generacijo naprav, zato drage investicije v ta del opreme odpadejo. Samoumevno sta NEC-ova najzmogljivejša novinca opremljena z vsemi mogočimi video vmesniki, popolnoma pa ju je moč krmiliti tudi prek omrežja in ne le prek priloženega daljinskega upravljalnika. Visoke zmogljivosti imajo tudi ustrezno ceno, saj bosta projektorja v kratkem naprodaj za 5699 ozr 6179 evrov.

www.nec-display-solutions.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji