Objavljeno: 4.4.2010

NEC z »zelenim« monitorjem

Želje proizvajalcev, da bi računalništvo postalo vse bolj zeleno, se očitno uresničujejo. NEC-ov zadnji 23-palčni LCD-monitor namreč premore vrsto certifikatov, ki jamčijo njegovo varčnost in okoljsko prijaznost.

NEC AccuSync AS231WM se lahko pohvali s standardi in certifikati EPEAT Silver Rating, Energy Star 5.0 ter TCO 5.0. Poraba med delom znaša vsega nekaj deset vatov (odvisno od prikazane slike), med mirovanjem pa se monitor zadovolji z vsega 0,4 W. Tehnični podatki so za letnico izdelave 2010 povsem standardni, saj AccuSync AS231WM prikazuje širokokotno sliko (16 : 9) polne visoke ločljivosti (1920x1080 pik), zmore kontrast 1.000 : 1 ter svetilnost 250 cd/m2.

Multimedijsko naravnan monitor sprejme dva vira slike, in sicer prek VGA ali DVI vhoda, opremljen pa je tudi s parom zvočnikov ter izhodom za slušalke. NEC AS231WM, ki bo na voljo tudi v različici z na dotik občutljivim zaslonom, bo svojo prodajno pot začel maja, priporočena prodajna cena v ZDA pa bo znašala 269 ameriških dolarjev.

www.nec.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji