Objavljeno: 7.4.2012

Neil Young pripravlja alternativo MP3

Kaj se zgodi, ko rockerski veteran postane nezadovoljen s kakovostjo zvoka pri sodobnih predvajalnikih MP3? 66-letni Neil Young je tako kritičen do kakovosti zvoka pri zapisih MP3, da se je odločil razviti lasten visoko kakovosten zvočni standard. Tehnični podatki sicer niso znani, je pa Young nedavno podal vloge za zaščito nekaterih imen, morda pa se pripravlja vložiti tudi zahtevke za patentne.

Young trdi, da sedanji posnetki MP3 s sabo nosijo le kakih 5% informacij, ki so potrebne za kvalitetno reprodukcijo glasbe. Ostalih 95% je skoraj nemogoče povrniti brez uporabe novih, sodobnejših zapisov. Youngova zgodovina, kjer je znan tudi kot alternativec in branitelj ekološke vzdržanosti, bi dala slutiti, da gre za pogumen, a morda ne preveč uspešen solo poizkus.

Toda poznavalci znajo povedati, da ima Young zelo dobre povezave v glasbeni industriji, poleg tega pa tudi z vodstvom družbe Apple. S pokojnim Steveom Jobsom je menda že bil v dogovoru za to, da bi Apple podprl nov tip zapisa. V zadnjem času je iz različnih virov moč slišati, da Apple načrtuje naprave za nov tip glasbenega zapisa, zato je povsem verjetno, da je v ozadju tudi pobuda rockerske legende. Na svojem spletišču je poleg tega napovedal, da bo prav leta 2012 prišlo do revolucije na tem področju.

http://www.neilyoung.com/messagepage.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji