Objavljeno: 29.10.2004

Nero 6 Reloaded

Ahead Software je objavil novo različico priljubljenega programa za zapisovanje na optične nosilce Nero 6 Reloaded, ki prinaša številne novosti, zlasti na področju dela z večpredstavninimi vsebinami. Nero 6 Reloaded, ki ima tudi interno oznako Nero 6.6, skuša pokriti vse potrebe uporabnikov na področju snemanja podatkov na nosilce CD in DVD, pri tem pa prinaša tudi nekaj novih orodij.

Nov povezovalni program Nero SmartStart 2 omogoča lažji dostop do nastavitev za posamezen tip zapisovanj, hkrati pa se zna samodejno pognati v sklopu dogodka okolja Windows za samodejno predvajanje (autoplay). Program za delo z video datotekami NeroVision Express 3 prinaša podporo za nove tipe zapisov, kot je DVD-VR (na nosilcih DVD-RW in DVD-RAM), neposredno pa lahko zajame vsebine iz nosilcev DVD+/-VR, DVD-Video, SVCD in VCD. Vgrajeni kodirnik za MPEG-2 je zdaj hitrejši in kvalitetnejši.

Program za pretvorbo video posnetkov med različnimi video zapisi Nero Recode 2.1 zdaj podpira tudi zapis Nero Digital (različica zapisa MPEG-4, ki dobiva vse več podpore proizvajalcev elektronike), program pa zna optimizirati posnetke za različne naprave - od prenosnih, do naprava z visoko ločljivostjo (HDTV). Program zdaj zna tudi obdelovati posamezne video in zvočne steze ter oblikovanje poglavij.

Nero ShowTime 2 je nov predvajalnik video posnetkov, ki zdaj podpira različne video zapise, med katerimi tudi več različic MPEG-4, za posnetke DVD pa nudi višjo kakovost slike. V program je zdaj vključena tudi tehnologija Nero MediaHome, ki omogoča pretočno predvajanje posnetkov, ki so shranjeni na domačem diskovnem strežniku. Novost je tudi orodje Nero PhotoSnap, ki omogoča pregledovanje, urejanje in snemanje digitalnih fotografij na nosilce CD in DVD.

Avtorji so se izboljšali tudi glavna programa Nero Burning ROM 6 in Nero Express 6, ki zdaj podpirata standard ISO 9660:1999 za združljivost nosilcev z različnimi operacijskimi sistemi. Programa znata odslej tudi samodejno razpoznati natančno velikost praznih nosilcev, uporabljata pa spremenjen in krajši zaključni zapis (lead out), ki uporabni prostor na nosilcih poveča še za kakih 12 MB. Močno izboljšan in pohitren je sistem za preverjanje pravilnosti zapisov. Nero 6 Reloaded ime enako ceno kot doslej, za dosedanje uporabnike paketa Nero 6 pa je na voljo kot brezplačna nadgradnja.

http://www.nero.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji