Objavljeno: 11.10.2005

Nero Premium 7

Nemški proizvajalec Nero (nekoč Ahead Software) je predstavil novo različico priljubljenega programskega paketa za zapisovanje na nosilce CD in DVD. Sedma različica paketa Nero pa je še precej več kot program za zapisovanje podatkov. V različici Nero 7 Premium je tako skupaj kar 18 različnih orodij, nekatera pa so popolna novost za Nero. Največja novost je najbrž program Nero Home, ki iz osebnega računalnika naredi hišni kino (HTPC), program pa lahko krmilimo prek preprostega grafičnega vmesnika in daljinskega upravljavca. Nero Home omogoča predvajanje DVD in drugih video, zvočnih in fotografskih posnetkov, zna pa tudi snemati TV programe in predvajati z zamikom (sočasno s snemanjem).

Nero Home.

Nero Home.

Novost je tudi program Nero Scout, nova večpredstavna baza za katalogiziranje uporabnikovih datotek, ne glede na to, ali se nahajajo na računalniku ali na poljubnem drugem nosilcu. Precej je prenovljen modul za izdelavo varnostnih kopij Nero BackItUp2, ki zna delati varnostne kopije neposredno iz Windows Explorerja. Poleg tega omogoča izdelavo varnostnih kopij brez potrebe po prijavi v računalnik, izdelavo diskovnih slik, kopije pa lahko shranjuje tudi na oddaljene strežnike ftp.

Nero Socout.

Nero Recode 2.

Glavni program Nero 7 je bil deležen precejšnje osvežitve na strani uporabniškega vmesnika, ki je bolj preprost za rabo. Novost je predvsem nov projektno usmerjeni menu, ki omogoča dostop do vseh možnosti programa. Prenovili so tudi povezovalni program, ki omogoča zagon posameznega izmed 18 modulov. Vgrajen je program Nero Digital, ki omogoča kodiranje video posnetkov v zapisu MPEG-4, program pa podpira tudi prostorski zvok 5.1, video urejanje, mešanje in izdelavo menujev za nosilce DVD. Nova sta modula za obdelavo fotografij Nero PhotoSnap in program za ustvarjanje glasbe Nero Soundbox. Novosti pa so tudi domala v vseh drugih modulih programa. Nero 7 stane 100 dolarjev, če ga kupimo v škatli s priročnikom, prek interneta pa ga je mogoče dobiti za 80 dolarjev.

Nero Digital.

Nero 7 omogoča preprosto izdelavo menujev za video posnetke.

Nero PhotoSnap.

Nero Soundbox.

http://www.nero.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji