Objavljeno: 4.3.2010

Netgearove brezžične novosti

Tudi korporacija Netgear je na CeBIT pripeljala vrsto novih/prenovljenih mrežnih naprav. Med najzanimivejšimi je brez dvoma Wireless-N HD Home Theater Adapter (WNHDB3004), ki je po navedbah proizvajalca zmožen sprejemati več podatkovnih tokov z bogatimi 1080p (Full HD) video vsebinami hkrati.

Naprava seveda deluje z brezžičnim čipom, ki podpira N-standard prenosov, za zagotavljanje njihove stabilnosti (in hitrosti) pa si pomaga s konfiguracijo anten 4x4 MIMO, podatkovni prenosi pa se opravljajo pri frekvenci 5 GHz. Pri Netgearu navajajo, da naj bi usmerjevalnik zmogel stalno prenašati najmanj 40 Mbps HD-tokove. Novinec naj bi police trgovin ugledal šele jeseni, takrat pa bo znana tudi njegova cena.

Še prej, predvidoma v maju, nameravajo kupcem ponuditi vmesnik Netgear Ethernet to Wireless Adapter (WNCE2001), ki bo žično povezavo elegantno pretvoril v brezžično, napajal pa se bo kar prek USB priključka (ali pa vtičnice, če USB ni na voljo). Seveda bo tudi ta praktični »podaljšek« podpiral N-standard in pripadajoče hitrosti, njegova cena pa naj bi znašala okoli 80 evrov.

www.netgear.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji