Objavljeno: 30.8.2002

Netscape 7.0 je že tu

Netscape je obajvil končno različico brskalnika Nestacpe 7, ki je že na voljo brezplačno na spletu. Novi brskalnik, ki temelji na temeljito predelani kodi ima novo podobo, za katero so predvsem značilni zavihki za delo z več stranmi sočasno, brez da bi za to morali odpirati več oken. Brskalnik ima tudi nova orodja za delo in upravljanje z elektronsko pošto, precej bolj pa se povezuje s storitvami starševske družbe AOL. Program ima vgrajene tudi module za trenutno sporočanje, ki delujejo sisteme ICQ in AOL IM.

Končna različica odpravlja tudi nekatere pomanjkljive lastnosti razvojne različice, ki je bila javno na voljo že nekaj mesecev. Tako so izboljšali čarovnika za namestitev, ikone v modulih za elektronsko pošto in urejanje spletnih strani, lažje pa je tudi prenašanje datotek in spletnih shramb. Iz prejšnjih različic so se vrnili predogled strani pred tiskom, možnost filtriranja sporočil in še nekatere s strani mnogih pogrešane malenkosti.

Kljub številnim novostim pa analitiki menijo, da ima Netscape pred sabo zelo težko nalogo. V zadnjem letu je namreč brskalniku tržni delež padel za kar dve tretjini in zdaj znaša le okoli 3,4%, kaj je zgolj delček tega, kar je imel Netscape še pred nekaj leti (vir WebSideStory). Microsoft s svojim brskalnikom Internet Explorer tvori že strašljivih 96% spletne populacije.

http://www.netscape.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji