Objavljeno: 6.10.2003

Network Appliance z novimi izdelki NAS

Družba Network Appliance je predstavila nove pomnilniške sisteme NAS kot odgovor na nedavno predstavljene izdelke temelječe na Microsoftovemu sistemu Windows Storage Server 2003. Network Appliance pri novih modelih stavi predvsem na boljše razmerje med ceno in zmogljivostjo, z novimi izdelki pa želijo pritegniti tudi manjše stranke kot doslej.

Prva novost je pomnilniški sistemi FAS250, ki omogoča hrambo do 1 TB podatkov, vse skupaj pa se nahaja v ohišju višine 3U. Izdelek podpira standard iSCSI, protokole CIFS, NFS in http, stane pa 10.000 dolarjev v osnovni izvedbi. Korak višje je model FAS270, ki lahko deluje tako kot enota NAS, z dodatnimi vmesniki pa tudi kot pomnilniška enota v omrežju SAN. Tudi ta enota podpira iSCSI, poleg tega pa še Fibre Channel, stane pa 20.000 dolarjev v osnovni različici.

NetApp FAS270 lahko razširimo do skupne pomnilniške velikosti 4 TB, podpira pa tudi povezovanje v gručo z drugim krmilnikom FS270. Oba modela vsebujeta namenski procesor Broadcom SB1250MIPS z dvojnim jedrom in taktom 650 MHz, oba pa imata v osnovi vgrajena dva gigabitna omrežna vmesnika. Podprti so operacijski sistemi Windows, Solaris, HP-UX, AIX in Linux. Poleg drugega lahko stranke ob še večjih potrebah presedlajo na zmogljivejše krmilnike FAS900, brez da bi morali menjati diskovje in seliti podatke.

http://www.netapp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji