Objavljeno: 22.4.2003

Network Associates širi ponudbo

Družba Network Associates, ki razvija med drugim protivirusno programsko zaščito McAfee, je napovedala nakup podjetja Entercept Security Technologies, kar je že drugi nakup v zadnjih nekaj dneh. Pred tem so namreč kupili družbo IntruVert Networks, ki se tako kot Entercept ukvarja z varovanjem strežnikov in omrežij pred elektronskimi vdori.

Program Entercept za razliko od običajnih protivirusnih programov prepozna načine obnašanja pri znanih virusih, oziroma zazna anomalije v sistemu ob prisotnosti neznanih virusov, program IntruVert pa zazna vdore tako, da nadzira pretok podatkov v omrežju, in na podlagi obnašanja prepozna morebitne vsiljivce. Tako preprečijo napade na posamezne strežnike, še preden se zgodijo.

Družba Network Associates bo tako razširila ponudbo sicer zmagovitega protivirusnega programa McAfee, s katerim pa ni mogla več tekmovati s širšo paleto varnostnih orodij družbe Symantec. Pri nakupih informacijske tehnologije naj bi se velika podjetja vedno bolj usmerjala k ponudnikom celovitih rešitev, temu pa se z zadnjimi nakupi pridružuje tudi družba Network Associates.

http://www.nai.com

http://www.mcafee.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji