Objavljeno: 30.8.2006

Neuradno - cene Windows Viste, datum objave

Microsoftov kanadski oddelek je pomotoma in za kratek čas na spletu objavil, ter kaj kmalu tudi umaknil, cene novega operacijskega sistema Windows Vista. Čeprav cen pri Microsoftu ne želijo potrditi, bo Windows Vista odvisno od različice dražji in ponekod celo cenejši od sedanjih ekvivalentov. Najdražja različica Vista Ultima bo tako stala 449 dolarjev (nadgradnje 269 dolarjev), kar je občutno več od okolja Windows XP Professional, ki stane 386 dolarjev. Zato pa bo druga poslovna različica Windows Vista Business stala nekoliko manj - 341 dolarjev (nadgradnje 224 dolarjev).

Podobno je pri različica za domačo rabo. Windows Vista Home Basic bo imel ceno 233 dolarjev (nadgradnje 116 dolarjev), kar je enako kot pri sistemu Windows XP Home. Bolje opremljena različica Vista Home Premium bo stala nekoliko več, 269 dolarjev (nadgradnje 179 dolarjev). Cene naj bi veljale za maloprodajo za kanadski trg, drugod bodo lahko tudi drugačne, vendar se da iz tega sklepati razmerje med cenami sedanje in bodoče različice Oken. Le dan za objavo v Kanadi so na plan prišle tudi cene, ki jih bo kot kaže imel Amazon.com v svojih spletnih prodajalnah. Te se nekoliko nižje, saj naj bi bilo po teh podatkih za Visto Home Basic potrebno odšteti 199 dolarjev, nadgradnja pa naj bi stala 100 dolarjev. Na drugi strani naj bi Windows Vista Ultimate stal 400 dolarjev.

Amazon.com je razkril ob cenah še drug zanimiv podatek - Windows Vista bo v maloprodaji 30. januarja 2007. Če datum drži in vmes ne bo prišlo do zamude pri proizvodnji, je pomemben tudi podatek tudi to, da bo isti dan na voljo tudi pisarniški paket Office 2007 za maloprodajo.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji