Objavljeno: 21.4.2005

Nikon D50 in D70s

Nikon je predstavil dva nova zrcalno-refleksna digitalna fotoaparata, ki postavljata nove mejnike, tako glede zmogljivosti kot cene. Od obeh novosti je bil najbolj pričakovan model D50, cenejša različica že pred časom predstavljenega modela D70. Čeprav pri Nikonu cene še niso uradno objavili, je moč slišati, da bo fotoaparat skupaj z objektivom (AF-S DX 18-55 mm) v ZDA stal manj kot 900 dolarjev.

Novi Nikon D50 ima enako tipalo kot večji model D70, le nabor funkcij je nekoliko manjši.

Zanimivo, da novinec s tehnične plati ni bistveno podhranjen v primerjavi z modelom D70, saj uporablja enako tipalo s 6,1 milijona pik in enak nabor objektivov. Povrh vsega je fotoaparat celo manjši in lažji od prejšnjega modela. Razlike so predvsem v prednastavljenih in naprednejših funkcijah, ker je D70 še nekoliko v prednosti. Pri Nikonu so poenostavili še menuje in sistem upravljanja, s čimer ciljajo na zahtevne, vendar morda nekoliko manj izkušene fotografe. Podatke bo D50 hranil le na kartice SD, medtem ko podpora za CompactFlash in MicroDrive ostaja le v večjih modelih. Model D50 bo na voljo v črni in srebrni barvi, začetek prodaje pa je junija.

Nikon D70s je izboljšava dosedanjega modela D70.

Nikon je predstavil tudi izboljšani model D70, ki nosi oznako D70s. Novinec ima enako tipalo kkor dosedanji model in manjši D50, izboljšali pa so nekatere funkcije in dodali nekaj novosti. Fotoaparat ima v primerjavi z modelom D70 bolj natančen sistem za samodejno ostrenje, podporo za širši nabor bliskavic, večji akumulator ter večji zaslon (2-palčni), ki premore tudi povsem prenovljen sistem menujev. Fotoaparat bo na voljo od maja za 1200 dolarjev z objektivom ali 900 dolarjev brez njega.

http://www.nikon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji